ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονομικό φόρουμ για τη συνεργασία στον Περσικό Κόλπο

Οικονομικό φόρουμ για τη συνεργασία στον Περσικό Κόλπο
Στο Βουκουρέστι, 8-10 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το οικονομικό φόρουμ των χωρών συνεργασίας του Περσικού Κόλπου (GCC). Στο επίκεντρο του..

Στο Βουκουρέστι, 8-10 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί το οικονομικό φόρουμ των χωρών συνεργασίας του Περσικού Κόλπου (GCC).

Στο επίκεντρο του οικονομικού ενδιαφέροντος των εργασιών του φόρουμ θα βρεθούν οι επιχειρηματικές και επενδυτικές δυνατότητες της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομίας, Βιομηχανίας και Εμπορίου των χωρών του Περσικού Κόλπου.

Στο φόρουμ θα συμμετάσχουν ακόμη εκπρόσωποι του ρουμανικού υπουργείου Οικονομίας, της Ρουμανικής Εθνικής Τράπεζας, του Εθνικού Συμβουλίου των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, αλλά και της Εθνικής Ένωσης Εξαγωγέων και Εισαγωγέων.

Οι τομείς επενδυτικού ενδιαφέροντος αναλύονται: στην εκμετάλλευση του φυσικού ορυκτού πλούτου, της ενέργειας, της σύγχρονης τεχνολογίας πληροφορικής, των επιστημών, των επενδύσεων στον τραπεζικό τομέα, της αγροτικής οικονομίας, αλλά και της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η διοργάνωση του φόρουμ έχει επίσης και μια ξεχωριστή πολιτική και διπλωματική διάσταση, με δεδομένες τις αλλαγές κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί στο γεωγραφικό τόξο της Βόρειας Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.