ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα συμφωνία ΔΝΤ-Σερβίας

Νέα συμφωνία ΔΝΤ-Σερβίας
Η σερβική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην επίτευξη νέας συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Οι διαπραγματεύσεις...

Η σερβική κυβέρνηση βρίσκεται κοντά στην επίτευξη νέας συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ). Οι διαπραγματεύσεις ολοκληρώθηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ενώ αναμένεται η δημοσιοποίηση νέας επιστολής σκοπιμότητας, όπως προβλέπουν οι διαδικασίες του ΔΝΤ. Ωστόσο, το επίπεδο συναλλαγματικών αποθεμάτων της Σερβίας κρίνεται ικανοποιητικό, ενώ η νέα συμφωνία αναμένεται να ρυθμίζει ζητήματα προηγούμενων δανειοδοτήσεων, με έμφαση στη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη σερβική οικονομία.

Επίσης ο σέρβος υπουργός Υποδομών Μίλουτιν Μρκονιτς, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το δάνειο των 800 εκατ. δολαρίων από τη Ρωσία θα χορηγηθεί τελικά, μετά την προγραμματισμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, στο Βελιγράδι. Το δάνειο αυτό, θα αξιοποιηθεί για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του σερβικού σιδηροδρόμου και έχει ουσιαστική σημασία για τον εκσυγχρονισμό των μεταφορικών υποδομών, με κεντρικό στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Πηγή: newscode.gr