ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οτ. Ίσσινγκ: «Αναγκαία η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά όχι τώρα»

Οτ. Ίσσινγκ: «Αναγκαία η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, αλλά όχι τώρα»
«Η Ελλάδα θα χρειαστεί οπωσδήποτε κάποιας μορφής αναδιάρθρωση χρέους, αλλά τώρα δεν είναι ώρα...

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί οπωσδήποτε κάποιας μορφής αναδιάρθρωση χρέους, αλλά τώρα δεν είναι ώρα να το κάνει» δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Otmar Issing.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Reuters, o Issing επεσήμανε ότι η Ελλάδα καθώς και άλλες περιφερειακές χώρες της ευρωζώνης θα πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις, ώστε να καταστήσουν τα δημόσια οικονομικά τους πιο βιώσιμα, συμπληρώνοντας ότι «χωρίς μεταρρυθμίσεις, η Ελλάδα είναι καταδικασμένη σε πλήρη αποτυχία».

Ερωτηθείς για την πιθανότητα να επιτραπεί στην Ελλάδα να αναδιαρθρώσει το χρέος της, ο αξιωματούχος υποστήριξε ότι είναι κάτι που περιμένει να συμβεί. «Το ζήτημα που τίθεται είναι οι αλυσιδωτές επιπτώσεις. Εάν μια χώρα αποτύχει, η επόμενη θα μπορούσε να ακολουθήσει και οι αγορές θα αρχίσουν να τεστάρουν τη μία χώρα μετά την άλλη».

Για το λόγο αυτό, θεωρεί ότι τελικά μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μπορεί μεν να κριθεί ως απαραίτητη, αλλά θα πρέπει να υλοποιηθεί σε πιο ήρεμη περίοδο.

πηγή: newscode.gr