ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέσσερις εισαγγελείς στις έρευνες για τις ...”ξενητεμένες” καταθέσεις

Τέσσερις εισαγγελείς στις έρευνες για τις ...”ξενητεμένες” καταθέσεις
Τρεις εισαγγελείς που έχουν ορισθεί από την εισαγγελία της Αθήνας, αλλά και...

Τρεις εισαγγελείς που έχουν ορισθεί από την εισαγγελία της Αθήνας, αλλά και ο εισαγγελέας του ΣΔΟΕ, ως καθ ύλην αρμόδιος, βρίσκονται στο κατόπι όλων όσοι την περασμένη χρονιά "έβγαλαν" λεφτά στο εξωτερικό, φοβούμενοι πιθανή καθίζηση της ελληνικής οικονομίας. Στόχος; Να ελεγχθεί αν και κατά πόσο τα λεφτά αυτά ήταν νόμιμα κι αν είχα δηλωθεί, για να φορολογηθούν, πριν πάρουν την άγουσα για το εξωτερικό.

Φαίνεται όμως ότι επειδή "τρώγοντας ανοίγει η όρεξη", οι έρευνες πλέον επεκτείνονται και σε παλαιότερες περιπτώσεις. Δηλαδή, σε καταθέσεις ελλήνων υπηκόων που εντοπίστηκαν να βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού εδώ και χρόνια.

Και όπως είναι φυσικό, στην προκειμένη περίπτωση, το ενδιαφέρον εστιάζεται ακόμη περισσότερο στη προέλευση αυτών των κεφαλαίων. Δηλαδή στο αν και κατά πόσο είναι νόμιμη και δηλωμένη. Οι πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τα ευρύματα αυτής της προσπάθειας δίνονται με το σταγονόμετρο. Από τις δε δικαστικές αρχές, έχει επιβληθεί πλήρης κι απόλυτη σιγή ασυρμάτου.

Ωστόσο, οι πληροφορίες επιμένουν ότι αναμένονται κρίσιμα συμπεράσματα σύντομα, αν και κάποια μικρή καθυστέρηση δείχνει να έχει υπάρξει.
Κι αυτό γιατί οι έρευνες αυτές ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει κάποια επίσημη και συγκεκιριμένη ανακοίνωση. Το γεγονός πάντως ότι το τελευταίο διάστημα ενεπλάκησαν τόσοι πολλοί εισαγγελείς δείχνει ότι στην κυβέρνηση έχουν πάρει το θέμα "ζεστά" και αναμένουν ανάλογα αποτελέσματα.

Πηγή: www.newscode.gr