ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε επίπεδα ρεκόρ η τιμή πετρελαίου

Σε επίπεδα ρεκόρ η τιμή πετρελαίου
Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που προσέγγισε τα 120 δολάρια...

Νέα άνοδο σημείωσαν οι τιμές πετρελαίου στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, που προσέγγισε τα 120 δολάρια το βαρέλι. Την ίδια στιγμή, σε υψηλά επίπεδα εκτινάχθηκε και η τιμή του ελβετικού φράγκου, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές.

Η κούρσα ανόδου για τις τιμές πετρελαίου δεν λέει να καταλαγιάσει μετά το ξέσπασμα των αναταραχών στη Λιβύη και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να ενισχύσει την παραγωγή πετρελαίου.

Το Brent υποχώρησε μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τις οποίες η χώρα βρίσκεται σε συνομιλίες με ευρωπαϊκά διυλιστήρια, προκειμένου να καλύψει κάθε κενό στον εφοδιασμό που προκλήθηκε λόγω της αναταραχής στην Τρίτη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής πετρελαίου στην Αφρική.

Το brent άμεσης παράδοσης Απριλίου σκαρφάλωσε στα 119,79 δολάρια το βαρέλι, και εν συνεχεία υποχώρησε στα 114,71 δολάρια.

Κέρδη κατέγραψε και το ελβετικό φράγκο, ενώ το ευρώ διεύρυνε τα κέρδη του έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του πρακτορείου Reuters, στη Λιβύη παράγονται καθημερινά περίπου 400.000 βαρέλια λιγότερα σε σύνολο καθημερινής παραγωγής 1,6 εκατ. βαρέλια.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,85% και διαμορφώθηκε στις 12.002,51 μονάδες. Απώλειες κατά 0,30% κατέγραψε και ο δείκτης Nasdaq, που διαμορφώθηκε στις 2,714.88 μονάδες.

Πηγή: Newscode.gr