ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δεν επηρεάζουν τη Μέρκελ οι τοπικές εκλογές» λέει το Βερολίνο

«Δεν επηρεάζουν τη Μέρκελ οι τοπικές εκλογές» λέει το Βερολίνο
Την αποσύνδεση των διαδοχικών τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων με την στάση που θα κρατήσει η Άγκελα Μέρκελ...:

Την αποσύνδεση των διαδοχικών τοπικών εκλογικών αναμετρήσεων με την στάση που θα κρατήσει η Άγκελα Μέρκελ για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη επιχειρεί το Βερολίνο.

«Οι διαδοχικές τοπικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γερμανία δεν επηρεάζουν τη στάση της καγκελαρίου όσον αφορά στην ευρωζώνη» δήλωσε ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ. Προσέθεσε μάλιστα ότι η Άγκελα Μέρκελ αναζητά μια συνολική στρατηγική για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, που θα βασίζεται σε αντικειμενικούς συλλογισμούς και δεν έχει καμία σχέση με οποιεσδήποτε επικείμενες εκλογές.

Ωστόσο, η δήλωση αυτή έρχεται λίγες μέρες μετά την ήττα των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ στο Αμβούργο και ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το κυβερνών κόμμα διατρέχει τον κίνδυνο να χάσει την εξουσία και σε δύο ακόμη κρατίδια το Μάρτιο, στη Βάδη-Βυρτεμβέργη και τη Σαξωνία-Άνχαλτ.

Οι δυσμενείς δημοσκοπήσεις, που αποτυπώνουν την προοπτική μιας νέας ήττας, εντείνει τις εσωκομματικές πιέσεις που ασκούνται στη Μέρκελ, καθώς τα μέλη του κόμματός της ζητούν να μην αναλάβει η Γερμανία τα χρέη των περιφερειακών κρατών της ευρωζώνης.

Την Παρασκευή, μια ομάδα που αποτελείται από 189 γερμανούς οικονομολόγους, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση, στην οποία τάσσονται ενάντια στην αύξηση των κεφαλαίων του ταμείου διάσωσης, καθώς και στο πρόγραμμα εξαγοράς κρατικών ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά που εφαρμόζει η ΕΚΤ.

πηγή: newscode.gr