ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προγράμματα απασχόλησης ύψους 130 εκατ. ευρώ στην περιφέρεια

Προγράμματα απασχόλησης ύψους 130 εκατ. ευρώ στην περιφέρεια
Τη συμβολή των Περιφερειών στην ουσιαστική αποκέντρωση εφαρμογής της...

Τη συμβολή των Περιφερειών στην ουσιαστική αποκέντρωση εφαρμογής της πολιτικής για τη στήριξη της απασχόλησης και την αντιμετώπιση της ανεργίας ζήτησε την Παρασκευή η υπουργός Λούκα Κατσέλη, σε συνάντηση που είχε με τους περιφερειάρχες όλης της χώρας...

Οι περιφερειάρχες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του υουργείου και αποδέχθηκαν να υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνονται:

1) Η υλοποίηση τοπικών ολοκληρωμένων προγραμμάτων απασχόλησης ύψους 130 εκατομμυρίων ευρώ.

2) Η υποστήριξη των δράσεων κοινωνικής οικονομίας και κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

3) Η προετοιμασία του ανθρώπινου δυναμικού της κάθε περιοχής για τη δημιουργία αναπτυξιακών πρωτοβουλιών κάθε Περιφέρειας, με συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι οι Περιφέρειες θα στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου, τις οποίες αποδέχονται με ανακούφιση, προκειμένου να ανασχεθεί η αύξηση της ανεργίας.

Οι περιφερειάρχες δεσμεύθηκαν να ευαισθητοποιήσουν και να κινητοποιήσουν τους φορείς της κάθε Περιφέρειας, για τη σύσταση αναπτυξιακών συμπράξεων.

Σύμφωνα με τον γγ Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας, Θεόδωρο Τσέκο, η Υπουργική Απόφαση, το Σχέδιο Εφαρμογής και οι διαδικασίες εκχώρησης χρημάτων στις Περιφέρειες θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Μαρτίου, έτσι ώστε οι προκηρύξεις από τις ενδιάμεσες Διαχειριστικές Αρχές των Περιφερειών να ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

Πηγή: www.newscode.gr