ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Πολιτικός δυναμίτης η Ελλάδα"

"Πολιτικός δυναμίτης η Ελλάδα"
«Πολιτικό δυναμίτη» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο οικονομικός σύμβουλος....

«Πολιτικό δυναμίτη» χαρακτηρίζει την Ελλάδα ο οικονομικός σύμβουλος της Γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ, εκτιμώντας, πως αν η χώρα μας θέλει να αποφύγει τη «μεγάλη έκρηξη» θα πρέπει να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους, καθώς όπως πιστεύει «η επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων δεν επαρκεί».

Σε συνέντευξή του στο οικονομικό περιοδικό Wirtschaftswoche ο κ. Φελντ αναφέρει πως, «οι Έλληνες θα αντιμετωπίσουν τεράστια προβλήματα στην προσπάθεια να πετύχουν τους στόχους εξυγίανσης που έχουν θέσει. Υπάρχει περίπτωση το 2013 το χρέος της χώρας να ξεπεράσει το 160% του ΑΕΠ».

Ο Γερμανός «σοφός» εκφράζει ανησυχίες για την έκβαση του κρίσιμου Συμβουλίου κορυφής της ΕΕ στις 25 Μαρτίου, λέγοντας πως όλα "πακετάρονται" μαζί: ο μηχανισμός διάσωσης, το Σύμφωνο Σταθερότητας, το Σύμφωνο ανταγωνιστικότητας της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί. Υπάρχει ο κίνδυνος ενός πολιτικού παζαρέματος", υπογραμμίζει ο κ. Φελντ.


Για το "Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας" διαβλέπει τον κίνδυνο να εμπλακεί η γερμανική κυβέρνηση περισσότερο απ' όσο πρέπει με την γαλλική ιδέα περί ευρωπαϊκής διακυβέρνησης.