ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντίθετοι με το “Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας” οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές

Αντίθετοι με το “Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας” οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές
Την αντίθεσή τους σε κάθε μεταρρύθμιση, που υπονομεύει την...

Την αντίθεσή τους σε κάθε μεταρρύθμιση, που υπονομεύει την κοινωνική πρόοδο, την απασχόληση και την οικονομική ανάκαμψη εκφράζουν οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές.

Η συγκεκριμένη θέση διατυπώνεται λίγες μέρες πριν την προγραμματισμένη Σύνοδο των Σοσιαλιστικών ηγετών στην Αθήνα, στις 4 και 5 Μαρτίου κατά την οποία θα συζητηθεί και το «σύμφωνο ανταγωνιστικότητας», που προωθεί ο γαλλογερμανικός άξονας.

Οι ευρωπαίοι Σοσιαλιστές δηλώνουν ότι στην Αθήνα θα υιοθετήσουν μια εναλλακτική πρόταση για τη μεταρρύθμιση της οικονομικής διακυβέρνησης στην ΕΕ, η οποία θα δίνει έμφαση στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην ανάπτυξη.

«Δεν θα προσυπογράψουμε μεταρρυθμίσεις που θα υπονομεύσουν τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα έχουν καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία» δήλωσε ο Πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Πολ Νίρουπ Ράσμουσεν.

Στη Σύνοδο, οικοδεσπότες της οποίας θα είναι ο κ. Ράσμουσεν και ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, θα συμμετέχουν ο Πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Πηγή: newscode.gr