ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στις 18 Ιουλίου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα

Στις 18 Ιουλίου ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 18 Ιουλίου.

Αυτό ανακοίνωσε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο με θέμα τον γερμανικό προϋπολογισμό του 2014. «Θα συναντηθώ με τον κ. Στουρνάρα και με τον κ. Σαμαρά» είπε. «Στο επίκεντρο των συνομιλιών», πρόσθεσε, «θα είναι διμερή θέματα με έμφαση την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων στην Ελλάδα».

«Το φετινό μεγάλο ρεύμα των Γερμανών τουριστών», είπε , «συμβάλλει επίσης στην ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας».

Ο κ. Σόιμπλε παραδέχθηκε ότι υπήρχαν ορισμένα ρίσκα στην πρόοδο της ελληνικής οικονομίας αλλά απέφυγε να τα κατονομάσει. «Οι οικονομολόγοι», είπε, «διαπιστώνουν ότι οι κίνδυνοι αυξάνουν παντού σε μια παγκοσμιοποιημένη οικονομία».

«Ενα νέο κούρεμα του χρέους», πρόσθεσε, «δεν βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη. Το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας που τελειώνει το 2014, δεν προβλέπει κάτι τέτοιο. Εκείνο που προβλέπει είναι μια χαλαρότερη εφαρμογή του προγράμματος σε περίπτωση που η Ελλάδα πετύχει το 2014 πρωτογενές πλεόνασμα».

Ταυτόχρονα ο κ. Σόιμπλε τάχθηκε εναντίον της, όπως είπε, «καταστροφολογίας» σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Αν οι τουρίστες ακούνε τέτοιες καταστροφικές ειδήσεις», τόνισε, «θα ακυρώσουν τις κρατήσεις τους στα ελληνικά τουριστικά θέρετρα. Γι' αυτό και τα ΜΜΕ θα πρέπει να δίνουν μια ρεαλιστική και όχι καταστροφολογική εικόνα της χώρας».