ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Standard & Poor’s: Προειδοποιήσεις για νέα υποβάθμιση Ελλάδας και Πορτογαλίας

Standard & Poor’s: Προειδοποιήσεις για νέα υποβάθμιση Ελλάδας και Πορτογαλίας
Η Standard & Poor's προειδοποίησε σήμερα ότι μπορεί να προχωρήσει σε μείωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας και της Πορτογαλίας..

Η Standard & Poor's προειδοποίησε σήμερα ότι μπορεί να προχωρήσει σε μείωση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, ανάλογα με τις λεπτομέρειες για το ταμείο διάσωσης που θα συζητήσουν οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης. Η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας και της Πορτογαλίας ενδέχεται να υποβαθμιστεί εάν ο μόνιμος μηχανισμός στήριξης οδηγήσει τους δανειολήπτες σε αναδιάρθρωση του χρέους τους και ενδεχομένως επιβαρύνει τους ομολογιούχους σε περίπτωση χρεωκοπίας, ανέφερε ο οίκος σε ξεχωριστές του ανακοινώσεις.

"Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Ελλάδα, καθώς θεωρούμε ότι η τρέχουσα δυναμική της αγοράς υποδηλώνει ότι η χώρα είναι πιθανή υποψήφια για χρηματοδότηση από τον μηχανισμό ESM", αναφέρει ανακοίνωση της S&P. Ο οίκος αξιολόγησης συμπλήρωσε ότι δεν θα μειώσει την πιστοληπτική ικανότητα των δύο χωρών περισσότερο από δύο βαθμίδες.

Πηγή: newscode.gr