ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πως έγινε η άνευ όρων παράδοση της ΕΕ στη Γερμανία

Πως έγινε η άνευ όρων παράδοση της ΕΕ στη Γερμανία
Ποιο είναι το οριστικό κι αμετάκλητο συμπέρασμα, στο οποίο...

Ποιο είναι το οριστικό κι αμετάκλητο συμπέρασμα, στο οποίο καταλήγει κανείς, παρακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου; Οτι αργά αλλά σταθερά, η ΕΕ παραδίδεται στη Γερμανία, άνευ όρων. Αν ισχύουν οι πληροφορίες, που έρχονται από τις Βρυξέλλες, σχετικά με την πρόταση συμβιβασμού που κατέθεσαν οι κ.Μπαρόζο και Βαν Ρομπέι, τότε η υπόλοιπη Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμάζεται για μια "εκ-γερμανοποίηση".

Προσέξτε: Στο κείμενο των δύο αξιωματούχων προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι με νομοθετική ρύθμιση, οι χώρες - μέλη της ΕΕ που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, θα κατοχυρώνουν τους δημοσιονομικούς τους στόχους. Αυτή ήταν μια βασική απαίτηση του Βερολίνου, η οποία γίνεται πλήρως αποδεκτή από την υπόλοιπη Ευρώπη, προκειμένου το Βερολίνο και οι σύμμαχοι τους να δεχθούν να συνεισφέρουν το απαραίτητο ποσό για το αποθεματικό του ταμείου μόνιμης διάσωσης των ευρωπαϊκών οικονομιών.

Αλλά υπάρχουν και μια σειρά από άλλα, κρίσιμα, γερμανικά αιτήματα, τα οποία γίνονται αποδεκτά από τις Βρυξέλλες για τον ίδιο λόγο. Οπως, για παράδειγμα, αυτό το οποίο προβλέπει την υιοθέτηση από όλες τις προβληματικές χώρες - μέλη των ασφαλιστικών και φορολογικών προβλέψεων του ισχύοντος γερμανικού καθεστώτος αναφορικά με αυτούς τους κρίσιμους τομείς δραστηριοποίησης. Το Βερολίνο ήταν ανυποχώρητο αναφορικά και με αυτό το θέμα και τελικώς η απαίτηση του έγινε - και αυτή - αποδεκτή.

Πηγή: www.newscode.gr