ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Και πάλι στο «τραπέζι» η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Και πάλι στο «τραπέζι» η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, επαναφέρει η κυβέρνηση στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα.

Όπως ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «παλεύουμε να μηδενιστεί το δημοσιονομικό κενό και μετά να εξασφαλιστεί η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αλλά με τη λήψη ισοδύναμων μέτρων».

Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα, η κυβέρνηση, παράλληλα, απορρίπτει κατηγορηματικά την επιβολή εισφοράς 0,2% στον τζίρο των επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ (παρότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση), όπως και τη μείωση των συντάξεων των απόστρατων (οι συντάξεις των τελευταίων καταβάλλονται ακόμη με βάση το παλαιό μισθολόγιο, επιφέροντας κόστος 200 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό).

Συνεχίζονται και αύριο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα για το Δημόσιο

Νέο γύρο διαπραγματεύσεων και για το Δημόσιο θα έχει αύριο η κυβέρνηση με τους επικεφαλής της τρόικας, όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας, ο οποίος παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις συζητήσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε πολύ κοντά, δεν έχει αλλάξει τίποτε από αυτά που ξέρατε, ελπίζουμε αύριο να κλείσουμε».

Σημειώνεται, ότι από το υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Εύη Χριστοφιλοπούλου, αποχώρησαν ύστερα από τρεις ώρες συμμετοχής τους στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.