ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: "Συμμετοχή ιδιωτών στις διασώσεις κρατών"

Μέρκελ: "Συμμετοχή ιδιωτών στις διασώσεις κρατών"
H Kαγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων...

Σε σημερινές της δηλώσεις η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων σε ενδεχόμενες μελλοντικές διασώσεις υποχρεωμένων χωρών και ξεκαθάρισε πως αυτοί θα πρέπει να συμμετέχουν στον μόνιμο μηχανισμό στήριξης ESM, αλλά δεν τίθεται θέμα να επωμιστούν βάρη του προσωρινού μηχανισμού διάσωσης, του EFSF.

Το θέμα της συμμετοχής ή όχι ιδιωτών σε ενδεχόμενη διάσωση προκαλεί έντονες αντιδράσεις με οίκους αξιολόγησης όπως η Standard & Poor's να έχουν προειδοποιήσει ότι εάν η ΕΕ αποφασίσει αργότερα αυτό το μήνα να εκθέσει στον κίνδυνο χρεωκοπίας ιδιώτες ομολογιούχους, υπάρχει ενδεχόμενο να υποβαθμίσουν την αξιολόγησή τους για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Σε κοινή συνέντευξή της με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ η καγκελάριος επανέλαβε ότι η ΕΕ οφείλει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα αυτόν το μήνα, εν όψει και της κρίσιμης συνόδου κορυφής στις 24- 25 Μαρτίου.

Και οι δύο τους τάχθηκαν υπέρ της λήψης μίας κοινής, ολοκληρωμένης δέσμης μέτρων για την ενίσχυση του ευρώ, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της ανταγωνιστικότητας.

Πηγή: newscode.gr