ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το πετρέλαιο επηρέασε αρνητικά τη Wall Street

Το πετρέλαιο επηρέασε αρνητικά τη Wall Street
Αν και οι ειδήσεις από το μέτωπο της απασχόλησης ήταν θετικές για τις ΗΠΑ , οι επενδυτές στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street είχαν...

Αν και οι ειδήσεις από το μέτωπο της απασχόλησης ήταν θετικές για τις ΗΠΑ , οι επενδυτές στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street είχαν περισσότερο στραμμένο το το βλέμμα τους στην τιμή του αργού η οποία ξεπέρασε τα 104 δολάρια το βαρέλι. Οι εκτιμήσεις ότι οι διαταραχές στην ομαλή τροφοδοσία θα διατηρηθούν εν μέσω των αιματηρών αναταραχών στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική οδήγησαν σε πτώση του δείκτη Dow Jones, ο οποίος έκλεισε στις 12.169,88 μονάδες, χάνοντας 88,32 μονάδες ή -0,72%. Ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας έπεσε στις 2.784,67 μονάδες, με απώλειες 14,07 μονάδων ή -0,50%.

Ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε στις 1.321,15 μονάδες, χάνοντας 9,82 μονάδες ή -0,74%.
Πάντως η αισιοδοξία καλά κρατεί στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, όπου η οικονομία αρχίζει να ανακάπτει και οι άνεργοι να βρίσκουν μια θέση εργασίας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία τον προηγούμενο μήνα οι Αμερικανοί εργοδότες προσέλαβαν περισσότερα άτομα, μειώνοντας έτσι το ποσοστό ανεργίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς.

Αναλυτικότερα, οι θέσεις εργασίας σε λίστες μισθοδοσίας εκτός του αγροτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 192.000, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις της αγοράς για 185.000 νέες θέσεις εργασίας. Τα στοιχεία του Δεκεμβρίου και του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν ανοδικά, προσθέτοντας 58.000 περισσότερες θέσεις εργασίας στις αρχικές εκτιμήσεις. Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 8,9%, στα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Απρίλιο του 2009, από 9,0% τον Ιανουάριο.

Πηγή: newscode.gr