ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ανοιχτή» υπό όρους η Μέρκελ για το Ιρλανδικό δάνειο

«Ανοιχτή» υπό όρους η Μέρκελ για το Ιρλανδικό δάνειο
Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επανήλθε μετά την πρόσφατη τοποθέτηση της ότι είναι πολύ νωρίς να υπάρξει συζήτηση για το...

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επανήλθε μετά την πρόσφατη τοποθέτηση της ότι είναι πολύ νωρίς να υπάρξει συζήτηση για το Ιρλανδικό δάνειο, με νέες δηλώσεις για το θέμα. Όπως μετέδωσε χθες το πρακτορείο Dow Jones Newswires, η καγκελάριος είναι πρόθυμη να συζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση των όρων του δανείου ύψους 67,5 δις ευρώ στην Ιρλανδία, αρκεί η κυβέρνηση να δεσμευτεί για σκληρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με πρακτορείο, το οποίο επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου, η Merkel συζήτησε για τις ενδεχόμενες αλλαγές στους όρους του Ιρλανδικού δανείου (επιμήκυνση, επιτόκιο αποπληρωμής) στα πλαίσια της συνάντησης της στο Ελσίνκι με το νικητή των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών της Ιρλανδίας Enda Kenny .

Σε δηλώσεις της η Merkel ανέφερε πως είναι πρόθυμη να συζητήσει αλλαγές στους όρους των δανείων που έχουν λάβει τα μέλη της Ευρωζώνης. “Εάν συγκεκριμένα μέτρα είναι δυνατά, τότε επιπλέον όροι, επιπλέον καθήκοντα θα είναι απαραίτητα,” σημείωσε η Μέρκελ “Σε αυτή τη βάση θα συζητήσουμε με αυτές τις χώρες.”

Πηγή: newscode.gr