ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΥΠ.ΟΙΚ: “Nα καταγγελθούν άμεσα οι πρακτικές των οίκων αξιολόγησης”

ΥΠ.ΟΙΚ: “Nα καταγγελθούν άμεσα οι πρακτικές των οίκων αξιολόγησης”
Εισήγηση έκανε πρίν από λίγο το υπουργείο Οικονομίας προς το Υπουργικό Συμβούλιο ώστε να καταγγελθούν άμεσα...

Εισήγηση έκανε πρίν από λίγο το υπουργείο Οικονομίας προς το Υπουργικό Συμβούλιο ώστε να καταγγελθούν άμεσα οι πρακτικές των οίκων αξιολόγησης στις Ευρωπαϊκές Αρχές και να θέσει το θέμα ο κ. Παπανδρέου στη συνάντηση που θα έχει την Πέμπτη με τον κ. Ν. Σαρκοζί.Σύμφωνα με "Το Βήμα" το κλίμα στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο είναι βαρύ.

Η αρνητική αξιολόγηση, η οποία δημοσιεύτηκε λίγες ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ προκάλεσε έντονο εκνευρισμό και προβληματισμό στην κυβέρνηση.

«Οτιδήποτε αυξάνει την πίεση των αγορών μας επηρεάζει αυτή τη ώρα. Το πόσο θα το δούμε» ήταν το σχόλιο ανώτατου στελέχους του οικονομικού επιτελείου. Το υπουργείο Οικονομικών ήδη εξέδωσε μια αυστηρή ανακοίνωση, χαρακτηρίζοντας ακατανόητη την απόφαση της Moody’s αφήνοντας αιχμές για σκοπιμότητες.

Θεωρείται, ωστόσο, βέβαιο ότι θα συζητηθούν και οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις οι οποίες είναι αλληλένδετες με τις διαπραγματεύσεις στην Ευρώπη αλλά και επειδή ασκείται πίεση από οικονομικούς και τραπεζικούς κύκλους να κινηθεί δυναμικά η κυβέρνηση κατά των οίκων αξιολόγησης.

Επίσης, αναμένεται να τεθεί επί τάπητος και το θέμα των μεταναστών απεργών πείνας που βρίσκονται στο κτίριο Υπατία και η κατάσταση της υγείας τους βρίσκεται σε οριακό σημείο.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν έκτακτη, αλλά οι συμμετέχοντες άρχισαν να ειδοποιούνται σταδιακά από χθες από το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Για πρώτη φορά όμως σε υπουργική σύσκεψη κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι κ.κ. Φ. Πετσάλνικος, Β. Εξαρχος και Μιχ. Καρχιμάκης, γεγονός που δείχνει την κρισιμότητα των στιγμών . Αντικείμενο της, η προετοιμασία ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 11ης Μαρτίου.

πηγή: newscode.gr