ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε καθεστώς άγχους η Moody’s

Σε καθεστώς άγχους η Moody’s
Για "βιαστική απόφαση" που ελήφθη υπό το καθεστώς άγχους...

Για «βιαστική απόφαση» που ελήφθη υπό το «καθεστώς άγχους» έκανε λόγο το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο σχολιάζοντας την χθεσινή τριπλή υποβάθμιση της χώρας μας από τον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s.

«Λυπούμαστε για τη βιαστική απόφαση του οίκου Moody's να υποβαθμίσει τα κρατικά ομόλογα της Ελλάδας και μάλιστα κατά τρεις βαθμίδες, δηλαδή σε "Β1" από "Βa1" με αρνητικό ορίζοντα» δήλωσε ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γιάννος Γραμματίδης, αφήνοντας αιχμές για τη χρονική συγκυρία κατά την οποία εκδηλώθηκε η υποβάθμιση, δηλαδή λίγες μέρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής και παρά τις θετικές εκτιμήσεις της τρόικας για την πορεία του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής.

Απέδωσε μάλιστα την απόφαση σε «καθεστώς άγχους» της Moody’s, «για τη διασφάλιση της αξιολογικής της θέσης πού τέθηκε βάσιμα υπό αμφισβήτηση μετά την έκρηξη της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».

Επίσης, ο κ. Γραμματίδης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ξαναβρεί το βηματισμό της και την αυτοπεποίθησή της. «Η Ελλάδα δεν αντέχει νέες περιπέτειες», τόνισε, ζητώντας την ενίσχυση της ανάπτυξης και την συνέχιση των διαρθρωτικών αλλαγών «χωρίς μακρές διαδικασίες διαβούλευσης και χρονοβόρες διαπραγματεύσεις» με φορείς μεμονωμένων συμφερόντων.

Πηγή: newscode.gr