ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Toyota κάνει άνοιγμα σε Ινδία και Κίνα

H Toyota κάνει άνοιγμα σε Ινδία και Κίνα
Στις αναδυόμενες αγορές της Ινδίας και της Κίνας θα επικεντρωθεί η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota μειώνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό του...

Στις αναδυόμενες αγορές της Ινδίας και της Κίνας θα επικεντρωθεί η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota μειώνοντας ταυτόχρονα τον αριθμό του Διοικητικού της Συμβουλίου. «Στο πλαίσιο ενός δεκαετούς σχεδίου, που ονομάζεται "Παγκόσμιο Όραμα", η εταιρία θα μειώσει τον αριθμό των μελών του ΔΣ της από 27 σε 11, διατηρώντας τις θέσεις του προέδρου, του διευθύνοντα συμβούλου και των πέντε αντιπροέδρων», είπε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της εταιρίας Ακίο Τογιόντα. Ο ίδιος είπε ότι «η εταιρία θα στοχεύσει το 50% των συνολικών πωλήσεών της το 2015 να πραγματοποιηθεί σε αναδυόμενες αγορές».

Ο πρόεδρος της εταιρείας πρόσθεσε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία θα λανσάρει περίπου δέκα νέα υβριδικά μοντέλα μέχρι το 2015. Το γόητρο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχει πληγεί από τις ανακλήσεις περισσοτέρων από δέκα εκατομμυρίων οχημάτων της σε ολόκληρο τον κόσμο, τα οποία παρουσίαζαν προβλήματα στα φρένα, στα ταπέτα και στο συμπλέκτη.

Πηγή: newscode.gr