ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με μοχλό τις τράπεζες η επαναπροσέγγιση των 1.550μ

Με μοχλό τις τράπεζες η επαναπροσέγγιση των 1.550μ
Διαθέσεις αντίδρασης σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθεί...

Διαθέσεις αντίδρασης σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθεί σε ένα βαθμό το χθεσινό «άδειασμα», επιχειρείται στο σημερινό ξεκίνημα με τους βραχυπρόθεσμους να προσπερνούν την σημερινή υποβάθμιση των τραπεζών από της Moody’s( μιας και σαν κίνηση ήταν αναμενόμενη) και να εστιάζουν περισσότερο στην καλύτερη σε σχέση με το δημόσιο αξιολόγηση που έλαβαν οι Εθνική, Eurobank, Alpha Bank και Πειραιώς.

Έτσι, με «αιχμή του δόρατος» την ισχυρή τραπεζική τετράδα που κερδίζουν πάνω από 2% ο γενικός δείκτης τιμών επιχειρεί την επαναπροσέγγιση της κρίσημης περιοχής των 1.545-1.550 μονάδων αντιδρώντας με κέρδη άνω του 1,20% και συναλλαγές που ξεπερνούν τα 30 εκατ. ευρώ.

Προς την περιοχή των 720 μονάδων η κίνηση και για τον 20αρη που κερδίζει σχεδόν 2% αντλώντας στηρίξεις πέραν των τραπεζικών μετοχών και από το δίδυμο ΟΤΕ-ΔΕΗ που ανακάμπτει με κέρδη πάνω από 2% και 1% αντίστοιχα.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια το στοιχείο της μεταβλητότητας παραμένει και θα παραμείνει έντονο και σίγουρα η συμπεριφορά της αγοράς μέχρι τις κρίσιμες ημερομηνίες του Μαρτίου θα αξιολογείται από τους εμπλεκόμενους μέρα –μέρα και σύμφωνα με τις ενδείξεις και τις πληροφορίες που θα προκύπτουν από το μέτωπο των ευρωπαϊκών διαπραγματεύσεων.

Η ορατότητα εξακολουθεί να είναι περιορισμένη και καθίσταται σαφές πως το «χρηματιστηριακό παιχνίδι» σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο μπορεί να παρακολουθεί μόνο από όσους διαθέτουν γρήγορα αντανακλαστικό και «ψυχρό αίμα» καθώς οι «εγκλωβισμοί», κάτω τέτοιες συνθήκες έντονης μεταβλητότητας, καραδοκούν.

Στο +3,50% η μετοχή της Εθνικής που επιχειρεί την επιστροφή της πάνω από τα 6,40 ευρώ με συναλλαγές έως τώρα που ξεπερνούν το 1 εκατ.τεμ. Δυναμική αντίδραση και για το Ταχ. Ταμιευτηρίο που κερδίζει πάνω από 4,5% με κίνηση πάνω από τα 3,25 ευρώ, κέρδη 2,0% σημειώνουν Alpha και Eurobank με κατεύθυνση προς τα 4,80 και 4,40 ευρώ αντίστοιχα.

Στήριξη εκτός τραπεζικού κλάδου προσφέρει και η μετοχή της Coca Cola που επιχειρεί δυναμικότερα τα τελευταία λεπτά την προσέγγιση των 20 ευρώ αλλά και ο ΟΠΑΠ που συντηρείται στα 15,60 ευρώ με +0,50% σε μια ημέρα όπου αναμένονται τα νεότερα από το Υπουργικό Συμβούλιο σχετικά την ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών.

Ασθενέστερη η αντίδραση στις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις παρόλο αυτά το ισοζύγιο κερδισμένων-χαμένων διαμορφώνεται σε θετικό έδαφος (62-22), στοιχείο σαφώς ενθαρρυντικό υπό τέτοιες συνολικότερες συνθήκες.

Πηγή: www.newscode.gr