ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο deal Μαρινάκη με τη βραζιλιάνικη πετρελαϊκή εταιρεία - γίγαντα Petrobras

Νέο deal Μαρινάκη με τη βραζιλιάνικη πετρελαϊκή εταιρεία - γίγαντα  Petrobras
Χρονομίσθωση σε σημαντικά υψηλότερη τιμή από αυτή την οποία είχε κλείσει πριν ένα χρόνο για άλλο δεξαμενόπλοιο της...

Χρονομίσθωση σε σημαντικά υψηλότερη τιμή από αυτή την οποία είχε κλείσει πριν ένα χρόνο για άλλο δεξαμενόπλοιο της, πέτυχε με τη βραζιλιάνικη πετρελαϊκή-γίγαντα Petrobras η Capital Product Partners, συμφερόντων του 'Ελληνα εφοπλιστή, Ευάγγελου Μαρινάκη.

Συγκεκριμένα το έτος ναυπήγησης 2007 δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών 47,728 dwt και με δυνατότητες πλεύσης σε παγωμένες θάλασσες (ice-class) που φέρει το όνομα Axios έκλεισε στα 13.500 δολάρια ημερησίως για 12 μήνες έναντι 12.500 που έπαιρνε μέχρι τις αρχές Μαρτίου από την "ομόσταυλη" της Capital, Capital Maritime & Trading. Η τελευταία ανήκει επίσης στα συμφέροντα Μαρινάκη. Ο 'Ελληνας εφοπλιστής έδειξε ότι μπορεί νε επιτύχει ναύλους καλύτερους για τα καράβια της εισηγμένης του, ενώ ενδυναμώνει τις σχέσεις του με τις μεγάλες πετρελαϊκές.

Με την Petrobras δουλεύει και το αδελφό πλοίο του Axios, το Anemos που είναι ναυλωμένο για 3 χρόνια έναντι $14.250 έως το 2013. Με το deal αυτό η εισηγμένη έχει εξασφαλίσει χρονομισθώσεις για το 75% του στόλου της το 2011 και το 49% το 2012.

Ο Μαρινάκης χαρακτηρίζεται ως ένας από τους ταχύτερα ανερχόμενους παίκτες παγκοσμίως στην ειδική επετηρίδα του TradeWinds.

Δραστηριοποιείται στα μεγάλα και μεσαία δεξαμενόπλοια, τόσο με την Capital όσο και με την Crude Carriers. Ο όμιλός του θεωρείται από τους μεγαλύτερους συνεργαζόμενους εταίρους της ΒΡ, ενώ κατά το Lloyd’s χτίζει εξίσου καλές σχέσεις και με την Shell. Έχει στόλο με περισσότερα από 40 πλοία, ενώ έχει εισέλθει και στον κλάδο των κοντέινερς και των φορτηγών.