ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: "Πουλήστε κρατική περιουσία για να σωθείτε"

Μέρκελ: "Πουλήστε κρατική περιουσία για να σωθείτε"
Με άδεια χέρια έφυγε ο πρωθυπουργός από το Παρίσι...

Κρύο -ζέστη από τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ λίγες ώρες πριν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Την ώρα, που ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο στο Παρίσι, η κ. Μέρκελ συνδύαζε ενδεχόμενη στήριξη της Γερμανίας στη μείωση του επιτοκίου με εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις στη χώρα μας.

Νωρίτερα σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Bild τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης του δανείου, λέγοντας πως τα τρία χρόνια για την Ελλάδα δεν είναι αρκετά.

Με άδεια χέρια έφυγε ο πρωθυπουργός από το Παρίσι

Για κρίσιμη διαπραγμάτευση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου μετά την ωριαία συνάντηση, που είχε με τον Γάλλο πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί στο Παρίσι, αναζητώντας συμμάχους στη μάχη, την οποία έχει να δώσει στις Βρυξέλλες αύριο και στις 25 Μαρτίου, στη σκιά της θεαματικής και απρόσμενης υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's.

Ο κ. Σαρκοζί σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Παπανδρέου εμφανίστηκε σχετικά θετικός σε ορισμένα σημεία του συνολικού πακέτου στήριξης, που ζητά η Ελλάδα, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί αυτή τη στιγμή σε ποια.

Μετά τη δημιουργία του γαλλο-γερμανικού άξονα και δεδομένων των οικονομικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η Γαλλία, ο κ. Σαρκοζί φαίνεται πως έχει παραχωρήσει τον πρώτο ρόλο στην κα. Μέρκελ.

Επί της ουσίας ο Γάλλος πρόεδρος παρέπεμψε τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Άνγκελα Μέρκελ.

Εξάλλου η κυβέρνηση τόσο στην αυριανή άτυπη σύνοδο όσο και στην τακτική εαρινή σύνοδο της 25ης Μαρτίου κρατάει μικρό καλάθι.

Κατά τα άλλα ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε το γαλλικό λαό και το Νικολά Σαρκοζί για τη στήριξη, που έχουν προσφέρει στην Ελλάδα.

Οι δυο άνδρες συζήτησαν και για τις εξελίξεις στη Λιβύη με τον Έλληνα πρωθυπουργό να μιλά για συμβολή στην ανασυγκρότηση πολλών χωρών που μπαίνουν σε μια διαδικασία εκδημοκρατισμού.