ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

''Μήνυμα'' Βενιζέλου για τα ναυπηγεία Ελευσίνας

''Μήνυμα'' Βενιζέλου για τα ναυπηγεία Ελευσίνας
Την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προκάλεσε η κίνηση της διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας να ζητήσει την υπαγωγή της επιχείρησης..

Την αντίδραση του υπουργού Εθνικής Άμυνας προκάλεσε η κίνηση της διοίκησης των Ναυπηγείων Ελευσίνας να ζητήσει την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99 και να κινηθεί η προ-πτωχευτική διαδικασία.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα ναυπήγησης πυραυλακάτων, "για το οποίο έχουν καταβληθεί ήδη σημαντικά ποσά, χωρίς να έχουν παραληφθεί οι τρεις τελευταίες πυραυλάκατοι" και σημείωσε ότι η ομαλή πορεία των Ναυπηγείων Ελευσίνας "συνδυάζεται και με τις υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεις για νέα προγράμματα διακρατικού χαρακτήρα, με κύριο αυτό που αφορά τις φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού, στο πλαίσιο των πραγματικών επιχειρησιακών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας".

Παράλληλα, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα επιστολή του κ. Βενιζέλου προς τον πρόεδρο των Ναυπηγείων Ελευσίνας Ν. Ταβουλάρη της 24ης Φεβρουαρίου 2011, στην οποία αναφέρεται στις ενέργειες του ιδίου και του υπουργείου για την υποστήριξη των Ναυπηγείων, καλώντας και τα Ναυπηγεία να συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Διαβάστε επίσης: Ναυπηγεία Ελευσίνας: Αίτηση πτώχευσης λόγω ρευστότητας