ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τραπεζικοί Κανόνες και Εμπόριο» στη Ζυρίχη

«Τραπεζικοί Κανόνες και Εμπόριο» στη Ζυρίχη
Πάνω απο 250 στελέχη τραπεζών και επιχειρηματιών θα συγκεντρωθούν...

Πάνω απο 250 στελέχη τραπεζών και επιχειρηματιών θα συγκεντρωθούν στις 21-23 Μαρτίου στη Ζυρίχη, στο συνέδριο με θέμα «Τραπεζικοί Κανόνες και Εμπόριο» που διοργανώνει το Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC).

«Η συνάντηση αυτή είναι πολύ σημαντική για τη χώρα μας, που πασχίζει να αντιμετωπίσει το ζήτημα της ρευστότητας που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα. Ένα θέμα που ξεκινά ως πρόβλημα για τις τράπεζες, αλλά δυστυχώς καταλήγει να στραγγαλίζει το εμπόριο. Η αναζήτηση λοιπόν καλύτερης συνεργασίας ανάμεσα στους δύο κλάδους είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη αυτή την περίοδο» τόνισε ο Πρόεδρος του ICC Hellas κ. Νίκος Βερνίκος.

Στη ετήσια αυτή συνάντηση το ICC θα παρουσιάσει στους παραβρισκόμενους και θα συζητήσει μαζί τους τη νέα στρατηγική της Τραπεζικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, σε μία προσπάθεια προώθησης ενός διαφορετικού και σύγχρονου τρόπου προσέγγισης των διεθνών τραπεζικών θεμάτων που αφορούν το εμπόριο.

Θέματα

Επίσης, θα γίνει η παρουσίαση της στρατηγικής του Επιμελητηρίου για την περίοδο 2011-2015, ενώ θα αναπτυχθούν και διάφορα θέματα όπως:

Διεθνή Πρότυπα Τραπεζικών Πρακτικών

(International Standard Banking Practice)

Αντιτρομοκρατική Οικονομία

Πρακτικές κατά του «Ξεπλύματος» μαύρου χρήματος

Ακόμα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της Παγκόσμιας Έρευνας του ICC για το 2011. Η μελέτη αναμένεται να παρουσιάσει στοιχεία που θα συμπληρώσουν πολλά κενά γύρω από την οικονομία του εμπορίου.

Ομιλητές

Φέτος η Τραπεζική Επιτροπή του ICC συμπληρώνει 80 χρόνια ζωής και για να γιορτάσει αυτή την επέτειο έχει προσκαλέσει μία ομάδα ιδιαιτέρως προβεβλημένων ειδικών, οι οποίοι θα πάρουν το λόγο στην συνάντηση. Μερικοί από αυτούς είναι:

Ο Mariem Malouche, οικονομολόγος στην Παγκόσμια Τράπεζα

Ο Ranil Salgado, επικεφαλής θεμάτων εμπορίου στο ΔΝΤ

Ο Marc Auboin, οικονομικός σύμβουλος στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.

Πηγή: www.newscode.gr