ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπερατλαντικές επαφές Νικητιάδη για τον τουρισμό

Υπερατλαντικές επαφές Νικητιάδη για τον τουρισμό
Mε στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού της Ελλάδας, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού...

Με στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού της Ελλάδας, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού κάνοντας μια σειρά συναντήσεων με αμερικανούς αξιωματούχους και γερουσιαστές αλλά και με Ομογενείς.

Στη Νέα Υόρκη χθές ο κ. Νικητιάδης συζήτησε το σύνολο των θεμάτων που αφορούν τη σημερινή ελληνική πραγματικότητα με τον Δημοκρατικό γερουσιαστή και υποστηρικτή της Ελλάδας και της Κύπρου, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο κ. Νικητιάδης ενημέρωσε τον Αμερικανό πολιτικό, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και άλλων σημαντικών επιτροπών της Γερουσίας, για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να ξεπεράσει την οικονομική κρίση. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα "ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα" που διαφοροποιούν το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Μεταξύ άλλων, παρουσίασε στον συνομιλητή του μια σειρά ενεργειών που καταδεικνύουν τις "μεγάλες αλλαγές" που συντελούνται στη χώρα μας.

Στη συνάντηση, η οποία διήρκησε μιάμιση ώρα, συζητήθηκαν και οι γενικότερες εξελίξεις στην περιοχή μας και πως επηρεάζουν τα ζητήματα ελληνικού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του, ο Αμερικανός γερουσιαστής -που εκλέγεται στην πολιτεία Νιού Τζέρσεϊ- επανέλαβε την πλήρη στήριξή του στις ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό, την ονομασία των Σκοπίων και τις ελευθερίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Πηγή: newscode.gr