ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα ίχνη του ασυνείδητου που προκάλεσε πανικό χρεωκοπίας

Στα ίχνη του ασυνείδητου που προκάλεσε πανικό χρεωκοπίας
Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψή του από το ΣΔΟΕ...

Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με πληροφορίες η σύλληψη του ασυνείδητου που προκάλεσε πανικό με το ανώνυμο e-mail περί χρεωκοπίας της χώρας.

Σύμφωνα με το «Έθνος» η Δίωξη έχει εξακριβώσει από πού εστάλη το ανώνυμο e-mail.

Το e-mail εστάλη ταυτόχρονα από δύο σημεία (ένα internet καφέ και από γραφεία εταιρείας), γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον δύο.

Το ένα από τα πρόσωπα που διακίνησαν το e-mail το ανάρτησε σε ιστοσελίδα με μεγάλη επισκεψιμότητα και στη συνέχεια έγινε αναπαραγωγή από άλλες ιστοσελίδες και μπλόγκερ.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει καλέσει σήμερα όλους τους διαχειριστές των ιστοσελίδων και τους μπλόγκερ που δημοσίευσαν την ανώνυμη επιστολή, προκειμένου να δώσουν ανωμοτί κατάθεση.

Οι πληροφορίες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρουν επίσης ότι η διακίνηση του ανώνυμου e-mail την περασμένη Πέμπτη είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί μεγάλος θόρυβος και ανησυχία, με αποτέλεσμα αρκετοί καταθέτες να σπεύσουν στις τράπεζες για να σηκώσουν τα χρήματά τους.

Οι αναλήψεις που έγιναν τη συγκεκριμένη μέρα, υπολογίζονται σε 50 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που θορύβησε τις διοικήσεις των τραπεζών.

Την ίδια μέρα η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης, την οποία ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Το ανώνυμο e-mail, που είχε συντάξει, δήθεν, υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, περιέγραφε ένα σενάριο κατάρρευσης της ελληνικής οικονομίας την 25η Μαρτίου.