ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την πόρτα της εξόδου είδαν 116 επίορκοι εφοριακοί

Την πόρτα της εξόδου είδαν 116 επίορκοι εφοριακοί

Στους 116, ανέρχονται οι εφοριακοί υπάλληλοι οι οποίοι απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες τους, από την 1η Ιουλίου 2012 έως και σήμερα, επειδή τους επιβλήθηκε το μέτρο της αργίας ή ποινή οριστικής παύσης.

Όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή, από την 1η Ιουλίου 2012 έως και σήμερα απομακρύνθηκαν από τις υπηρεσίες του yπουργείου, λόγω επιβολής του διοικητικού μέτρου της αργίας 111 εφοριακοί υπάλληλοι, λόγω αυτοδίκαιης έκπτωσης ένεκα αμετάκλητης ποινικής καταδίκης 4 εφοριακοί υπάλληλοι και λόγω εκτέλεσης της πειθαρχικής ποινής 1 εφοριακός υπάλληλος.

Τα στοιχεία προκύπτουν από έγγραφη απάντηση του κ. Μαυραγάνη αναφορικά με τον αριθμό των εφοριακών που υπηρετούν σήμερα. Στοιχεία σχετικά με το προσωπικό των ΔΟΥ είχε ζητήσει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Βασίλης Καπερνάρος, ο οποίος σε ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς το υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού στις ΔΟΥ, φαινόμενο που οδηγεί σε μεγάλη ταλαιπωρία χιλιάδες φορολογούμενους.

Όπως ειδικότερα ενημερώνει ο υφυπουργός Οικονομικών, από τον Ιούνιο του 2012 και έως τις 8 Οκτωβρίου 2013, παραιτήθηκαν λόγω συνταξιοδότησης από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών 897 υπάλληλοι και απολύθηκαν αυτοδικαίως, ομοίως λόγω συνταξιοδότησης, 46 υπάλληλοι.

Ωστόσο, από 1ης Ιανουαρίου 2012 έως και σήμερα, διορίστηκαν και ανέλαβαν καθήκοντα σε οργανικές θέσεις υπαλλήλων κλάδου Εφοριακών του υπουργείου Οικονομικών, μέσω ΑΣΕΠ, 449 υπάλληλοι.

Επί του παρόντος δε, είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση διαδικασίας διορισμού, βάσει της τελευταίας προκήρυξης για την πρόσληψη 52 υπαλλήλων, ενώ με τις διατάξεις του Ν. 2643/98 έγινε πρόσληψη οκτώ υπαλλήλων.

Διαβάστε επίσης:

Κανονικά πληρώνονται 55 επίορκοι εφοριακοί και τελωνειακοί!