ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στο δρόμο νέα ραβασάκια από ΔΟΥ

Στο δρόμο νέα ραβασάκια από ΔΟΥ

Ως το τέλος του έτους, εκατομμύρια φορολογούμενοι θα πρέπει να περάσουν ξανά μια βόλτα από τα γκισέ της εφορίας, για να βγάλουν νέο κλειδάριθμο.

Όσοι έχουν κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet πριν από το Δεκέμβριο του 2010, θα πρέπει να… συσφίξουν τις σχέσεις τους με τις ΔΟΥ, για να παραλάβουν τους νέους κωδικούς. Οι φορολογούμενοι που δεν λάβουν το νέο κλειδάριθμο, δεν θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο taxisnet από τις αρχές του 2014.

Για την ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού, οι φορολογούμενοι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν το συνθηματικό (password) του αρχικού τους λογαριασμού. Αν δεν τον γνωρίζουν θα πρέπει να κάνουν αίτηση επανεγγραφής στη ΓΓΠΣ, πριν από την επίσκεψη στη Δ.Ο.Υ.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η ενεργοποίηση του ηλεκτρονικού λογαριασμού στη ΓΓΠΣ, μετά τη λήψη του νέου κλειδάριθμου και έχοντας πρόχειρο τον ΑΦΜ, γίνεται σε τέσσερα βήματα:

1. Είσοδος στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ http://link.minfin.gr/register

2. Επιλέξτε «Ενεργοποίηση Λογαριασμού»

3. Στη φόρμα που εμφανίζεται (Βήμα 1 από 2) συμπληρώστε τα στοιχεία που απαιτούνται (Username, Κωδικό, ΑΦΜ, Κλειδάριθμο) και πατήστε «Επόμενο».

4. Στη φόρμα που εμφανίζεται (Βήμα 2 από 2) επιλέξτε και πληκτρολογήστε έναν νέο κωδικό, πληκτρολογήστε τον ξανά για επιβεβαίωση και πατήστε «Ενεργοποίηση».

Πηγή: Εφημερίδα NEWSBOMB

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο: Ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης και το χρυσό ενοίκιο στη ΔΤ

Καταγγελία: Ζητούν από άνεργο 152€ για μια ακτινογραφία