ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ζ.Κ. Τρισέ: «Είμαστε στα μισά των συνολικών μεταρρυθμίσεων»

Ζ.Κ. Τρισέ: «Είμαστε στα μισά των συνολικών μεταρρυθμίσεων»
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, δήλωσε σύμφωνα με την Wall Street Journal, ότι πολλά απομένουν να γίνουν..

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλοντ Τρισέ, δήλωσε σύμφωνα με την Wall Street Journal, ότι πολλά απομένουν να γίνουν για να βελτιωθεί η λειτουργία του χρηματοπιστωτικού τομέα. «Πιστεύω ότι είμαστε περίπου στα μισά των συνολικών μεταρρυθμίσεων που κατέστησαν αναγκαίες από την κρίση», είπε σε ομιλία που έκανε σήμερα στη Φρανκφούρτη.

Ο κ. Τρισέ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να ενισχυθεί ο έλεγχος του λεγόμενου σκιώδους χρηματοπιστωτικού τομέα, δηλαδή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, όπως τα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds), τα οποία δεν υπόκεινται στους ίδιους αυστηρούς κανόνες εποπτείας που εφαρμόζονται στις τράπεζες.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι αυστηρότεροι εποπτικοί κανόνες δεν δίνουν κίνητρα στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να μετατοπίσουν τις δραστηριότητές τους σε περιοχές που δεν υπάρχει εποπτεία», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

Πηγή: newscode.gr