ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Πορτογαλία «ρίχνει» ευρώ και πετρέλαιο

Η Πορτογαλία «ρίχνει» ευρώ και πετρέλαιο
Υποχωρούν το ευρώ και το πετρέλαιο σήμερα Πέμπτη μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, πυροδοτώντας νέες ανησυχίες για το...

Υποχωρούν το ευρώ και το πετρέλαιο σήμερα Πέμπτη μετά την παραίτηση του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, πυροδοτώντας νέες ανησυχίες για το μέγεθος που μπορεί να λάβει η κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Οι αγορές μετοχών στην Ασία σημείωσαν κέρδη καθώς οι ψηλές τιμές των εμπορευμάτων ενίσχυαν τις μετοχές του κλάδου. Ωστόσο, οι μετοχές στην Ιαπωνία υποχωρούσαν λόγω των ανησυχιών για τις διαρροές ραδιενέργειας από τους πυρηνικούς αντιδραστήρες μετά τον πρόσφατο σεισμό. Ο δείκτης Νikkei υποχώρησε 0,2%, παραμένοντας 8% κάτω από το κλείσιμο της 11ης Μαρτίου όταν έγινε ο καταστροφικός σεισμός.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνονται μικτές τάσεις καθώς οι ανησυχίες λόγω της Πορτογαλίας, της έντασης στην Μέση Ανατολή και την Ιαπωνία απέτρεπαν τους επενδυτές από το να λάβουν νέες θέσεις σε μετοχές. Το Λονδίνο στο άνοιγμά του σημειώνει κέρδη 0,12%, το Παρίσι απώλειες 0,31% και η Φρανκφούρτη οριακά κέρδη 0,06%.

Το ευρώ υποχωρεί στα 1,4085 δολάρια ενώ το γεν σταθεροποιείται στα 81 γεν ανά δολάριο με την αγορά να φοβάται νέα παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας για να διατηρήσει την ισοτιμία πάνω από τα 80 γεν.

Το πετρέλαιο υποχωρεί 0,3% στα 105,48 δολάρια το βαρέλι καθώς επανέρχονται οι ανησυχίες για την οικονομική ανάπτυξη στην Ευρώπη, με τους αναλυτές να πιστεύουν ότι η αναταραχή στις χώρες της Μέσης Ανατολής δεν θα επιτρέψει την περαιτέρω υποχώρηση των τιμών του.

Πηγή: newscode.gr