ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με «άγριες» διαθέσεις η Τρόικα τη Δευτέρα στην Αθήνα

Με «άγριες» διαθέσεις η Τρόικα τη Δευτέρα στην Αθήνα
Πολλές και ιδιαιτέρως σημαντικές διαφοροποιήσεις θα έχει η επικείμενη επίσκεψη των ελεγκτών της Τρόικα, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες

Πολλές και ιδιαιτέρως σημαντικές διαφοροποιήσεις θα έχει η επικείμενη επίσκεψη των ελεγκτών της Τρόικα, σε σχέση με όλες τις προηγούμενες του τελευταίου 10μήνου. Κατ αρχήν, την ερχόμενη Δευτέρα, τις πύλες του υπουργείου Οικονομικών θα περάσουν οι επικεφαλείς της τρόικας. Φαινόμενο ασυνήθες, για εμβόλιμη επίσκεψη, η οποία πραγματοποιούνταν κυρίως από απλούς τεχνοκράτες και συνήθως κατώτερα στελέχη της Τρόικα και όχι από τους επικεφαλείς της. Επίσης, σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από τώρα, αυτή η επίσκεψη, έστω κι αν είναι εμβόλιμη ή ενδιάμεση, όπως αρέσκονται να τη χαρακτηρίζουν οι ίδιοι οι ελεγκτές, θα κρατήσει πολύ περισσότερο απ ό,τι οι συνήθεις.

Μέχρι σήμερα, οι έλεγχοι αυτής της κατηγορίας διαρκούσαν το πολύ δύο με τρεις μέρες, Αυτή τη φορά, οι επικεφαλείς της Τρόικα με όλο το επιτελείο τους θα μείνουν στην Αθήνα καθ όλη την επόμενη εβδομάδα. Σημαντικές είναι οι διαφορές και ως προς το επίπεδο των συναντήσεων που θα λάβουν χώρα. Συνήθως, αυτού του είδους οι έλεγχοι έφταναν έως τον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων κ. Γιώργο Ζανιά. Τώρα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνάντηση με τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καθώς και με άλλους υπουργούς του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, αλλά και με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, πέρα από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, που ούτως ή άλλως θα περάσουν από το "τραπέζι" της Τρόικα.

Αν από όλα τα παραπάνω δεν διαπιστώνεται κι εμπράκτως ότι η επίσκεψη αυτή θα είναι μια κάπως πιο ....ιδιαίτερη σε σχέση με όλες τις προηγούμενες ενδιάμεσες, τότε τι άλλο χρειάζεται να γίνει για να πεισθούν στην κυβέρνηση; Στο υπουργείο Οικονομικών πάντως που λένε ότι έχουν "πεισθεί" αντιλαμβάνονται παράλληλα ότι πολύ λίγα μπορούν να κάνουν για να χτυπήσουν καμπανάκι συναγερμού και για τους υπόλοιπους.

Πηγή: newscode.gr