ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πόσα εκατ. ευρώ πλήρωσε η ΕΡΤ στην ΑΕΠΙ;

Πόσα εκατ. ευρώ πλήρωσε η ΕΡΤ στην ΑΕΠΙ;

Για τις συμβάσεις και τα ποσά που κατέβαλε η πρώην ΕΡΤ στην ΑΕΠΙ και τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων, απαντά ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Σίμος Κεδίκογλου, σε κοινοβουλευτική του παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, διαβιβάζοντας έγγραφο του Ειδικού Διαχειριστή Στοιχείων Ενεργητικού και Παθητικού της ΕΡΤ.

Όπως προκύπτει από το έγγραφο του Ειδικού Διαχειριστή: «μεταξύ της Ε.Ρ.Τ. και της Α.Ε.Π.Ι. είχαν υπογραφεί οι από 15-11-2011 συμβάσει που αφορούσαν στην εκ μέρους της ΑΕΠΙ χορήγηση στην ΕΡΤ της άδειας χρήσης των μουσικών έργων του ρεπερτορίου της ΑΕΠΙ. Οι ως άνω συμβάσεις κάλυπταν το χρονικό διάστημα από την 1-7-2010 έως την 30-6-2013.Το αντάλλαγμα που κατέβαλε η ΕΡΤ στην ΑΕΠΙ για την χορήγηση της ανωτέρω άδειας ανερχόταν στο εφάπαξ ποσό των 600.000 ευρώ ετησίως.»

Μάλιστα «η Ε.Ρ.Τ. Α.Ε. είχε συνάψει επίσης συμβάσεις με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων Αθηνά, Ισοκράτη, Αυτοδιαχείρηση καθώς και με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων Διόνυσο και GEA προκειμένου να τους χορηγήσουν άδειες χρήσης και εκμετάλλευσης των έργων ρεπερτορίου τους.»