ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Kατά 2,6% αυξήθηκε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Μάρτιο

Kατά 2,6% αυξήθηκε ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Μάρτιο
Σύμφωνα με την δημοσίευση σημερινών στοιχείων ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Μάρτιο σημείωσε αύξηση, διαψεύδοντας τις προβλέψεις της...

Σύμφωνα με την δημοσίευση σημερινών στοιχείων ο πληθωρισμός της ευρωζώνης τον Μάρτιο σημείωσε αύξηση, διαψεύδοντας τις προβλέψεις της αγοράς για μικρή υποχώρηση, μία εβδομάδα πριν την αναμενόμενη αύξηση των επιτοκίων από την ΕΚΤ. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία Eurostat, o δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 2,6% σε ετήσια βάση τον Μάρτιο έναντι 2,4% τον Φεβρουάριο. Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει μικρή μείωση του δείκτη στο 2,3%.

Η ανακοίνωση της Eurostat δεν περιλαμβάνει στοιχεία σε μηνιαία βάση ή άλλες λεπτομέρειες, αλλά η άνοδος του δείκτη οφείλεται πιθανότατα κυρίως στις υψηλές τιμές πετρελαίου.

Στις αρχές Μαρτίου η ΕΚΤ, στόχος της οποίας είναι η διατήρηση του πληθωρισμού κάτω, αλλά κοντά στο 2%, είπε ότι θα αυξήσει το βασικό παρεμβατικό επιτόκιο τον Απρίλιο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η απότομη αύξηση των τιμών των εμπορευμάτων.

Πηγή: newscode.gr