ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Καταβάλλονται οι ενισχύσεις βάμβακος σε 45.000 δικαιούχους

Καταβάλλονται οι ενισχύσεις βάμβακος σε 45.000 δικαιούχους

Στο τελικό στάδιο βρίσκεται η πληρωμή της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος 2013, από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η πληρωμή αφορά σε 45.151 δικαιούχους και το ποσό πληρωμής ανέρχεται στα 190 εκ. € περίπου, μετά την έγκριση που δόθηκε από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τα σχετικά αρχεία πληρωμής θα αποσταλούν σήμερα, στην αρμόδια Τράπεζα Πειραιώς- ΑΤΕ για πίστωση των δικαιούμενων ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Τα ποσά πληρωμής θα είναι διαθέσιμα για ανάληψη από το βράδυ. Οι δικαιούχοι θα μπορούν από τη Δευτέρα το απόγευμα να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr) για τα σχετικά ποσά πληρωμής που θα τους καταβληθούν.

Η ενίσχυση καταβάλλεται σε όσους δικαιούχους κάλυψαν τις απαιτήσεις που προβλέπονται από τις κοινοτικές και εθνικές διατάξεις λαμβάνοντας υπόψη και τις ζημιές που υπέστησαν από διάφορα αίτια, όπως αυτά σημειώθηκαν από τον ΕΛΓΑ (ζημιές από χαλάζι, κλπ).

Η τιμή της ειδικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 805,6 €/ εκτάριο (80,56 €/ στρέμμα έναντι 72 €/ στρέμμα πέρυσι) που αποτελεί και την υψηλότερη τιμή ειδικής ενίσχυσης των τελευταίων πέντε ετών και συμπίπτει μάλιστα και με την υψηλότερη τιμή που επιτρέπει ο Κοινοτικός Κανονισμός.

Δεν περιλήφθηκαν στην τρέχουσα πληρωμή της συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος 2013, όσοι παραγωγοί δεν παρέδωσαν καμία ποσότητα, όσοι έχουν σοβαρά ευρήματα ελέγχου, εκείνοι που δεν κάλυψαν τις απαιτήσεις των εθνικών και κοινοτικών διατάξεων, καθώς επίσης και αυτοί που οι αιτήσεις τους εμφανίζουν σφάλματα.

Για τα προφανή σφάλματα των αιτήσεων θα δοθεί η δυνατότητα διορθώσεων στους δικαιούχους, μέσω διοικητικών πράξεων από τις 17.3.2014.Αγρότες με έσοδα άνω των 15.000 ευρώ θα τηρούν βιβλία

Διαβάστε επίσης: Αγρότες με έσοδα άνω των 15.000 ευρώ θα τηρούν βιβλία