ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

380.000 αιτήσεις για τακτοποίηση αυθαιρέτων

380.000 αιτήσεις για τακτοποίηση αυθαιρέτων

Στις 379.726 έχουν φθάσει -μέχρι και τον περασμένο μήνα- συνολικά, οι δηλώσεις τακτοποίησης αυθαιρέτων με τον τελευταίο νόμο ενώ οι μεταφερόμενες δηλώσεις από τον προηγούμενο νόμο ανέρχονται σε 218.748.

Τα στοιχεία αυτά ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Περιβάλλοντος μαζί με την έναρξη λειτουργίας Γραφείου Υποστήριξης (Help Desk). Στόχος του γραφείου είναι η διευκόλυνση μηχανικών και πολιτών σχετικά με την εφαρμογή του τελευταίου νόμου για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Περιβάλλοντος, τα συνολικά καταχωρημένα πρόστιμα ανέρχονται σε 2.203.601.087 ευρω.

Αναφορικά με τον τρόπο καταβολής των προστίμων, το 56% των ιδιοκτητών αυθαίρετων επέλεξε την εφάπαξ καταβολή προκειμένου να έχει έκπτωση 20%.

Επιπλέον, το 69% των δηλώσεων αφορούν αυθαίρετες κατασκευές που βρίσκονται σε εντός σχεδίου περιοχές και το 31% σε εκτός σχεδίου. Σε ό,τι αφορά την προΰπαρξη άδειας προέκυψε ότι το 74% των αυθαίρετων κατασκευών τη διαθέτει, ενώ το 26% δεν την έχει.

Στο μεταξύ, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το 59% των δηλώσεων αφορά τακτοποίηση παραθεριστικής κατοικίας και το 23% τακτοποίηση κύριας και μοναδικής κατοικίας.

Διαβάστε επίσης: Κοινωνικό μέρισμα: Μέχρι πότε πρέπει να κάνουν αιτήσεις οι νέοι δικαιούχοι