ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Die Welt: Μεταρρυθμίσεις, το φάρμακο κατά της ανεργίας

Die Welt: Μεταρρυθμίσεις, το φάρμακο κατά της ανεργίας

Σε σχόλιο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt αναφέρει ότι «στην Ευρώπη 5 εκατομμύρια νέοι άνθρωποι είναι άνεργοι και για αυτούς η ΕΕ διαθέτει 6 δισεκατομμύρια ευρώ, ωστόσο εκτός από τη Γαλλία καμία άλλη χώρα δεν απορροφά τους σχετικούς πόρους».

Η κατάσταση αυτή αποδίδεται στην αδυναμία της δημόσιας διοίκησης πολλών χωρών να διαχειριστούν τα σχετικά προγράμματα, μολονότι υπάρχει η ευρωπαϊκή «εγγύηση για τη νεολαία».

«Τα χρήματα θα πρέπει να διοχετευθούν σε μέτρα που έχουν νόημα. Ένας σημαντικός λόγος που κάνει κάποιες χώρες να διστάζουν είναι η απουσία υποδομών. Πολλές χώρες έχουν αδύναμη δημόσια διοίκηση στο πεδίο της απασχόλησης. Όμως, η δημόσια διοίκηση θα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στην εφαρμογή της σχετικής εγγύησης», παρατηρεί η Die Welt.

Tο δημοσίευμά της καταλήγει: «Ωστόσο, ακόμη και εάν οι πόροι διατεθούν πλήρως και με τον καλύτερο τρόπο προκειμένου να βγάλουν -έστω και προσωρινά- νέους από την ανεργία, θα πρόκειται για μεταβατικά και συνοδευτικά μέτρα. Προκειμένου η νεολαία να έχει μέλλον, θα πρέπει οι επιχειρήσεις να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Και σε αυτό δεν προσφέρει τίποτε η «εγγύηση για τη νεολαία».

Διαβάστε επίσης:

Endeavor Greece: Οι απαραίτητες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν σε 25 χρόνια