ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ

Την επόμενη εβδομάδα η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ που επικυρώθηκε σήμερα από το Euro Working Group. Η εκταμίευση θα γίνει με την προϋπόθεση να εκπληρωθούν τα 6 προαπαιτούμενα σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο.

Η σχετική απόφαση αναμένεται να ληφθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τη Δευτέρα. Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ακόμη ότι μετά τις διαβεβαιώσεις που έδωσε ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη σημερινή τηλεδιάσκεψη το Γιουρογκούπ αναμένει ότι η δεύτερη δέσμη με τις υπόλοιπες έξι προαπαιτούμενες δράσεις, στην οποία όπως διευκρίνισε περιλαμβάνεται και το θέμα της ΔΕΗ, θα έχει εκπληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου, ώστε να εκταμιευθεί η άλλη δόση του 1 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, τόνισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας θα έρθει στην Αθήνα προκειμένου να προετοιμάσει το έδαφος για την 5η αξιολόγηση που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο. Ο ίδιος αξιωματούχος σημείωσε ότι στην αξιολόγηση αυτή θα εξεταστεί και το θέμα του ελληνικού χρέους, ενώ για τη διάρκειά της δεν θέλησε να προβεί σε εκτιμήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Euro Working Group: Ενέκρινε τη δόση του 1 δισ. για την Ελλάδα