ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Καμία παράταση λέει το υπουργείο Οικονομικών

Φορολογικές δηλώσεις: Καμία παράταση λέει το υπουργείο Οικονομικών

Ανυποχώρητο παραμένει το υπουργείο Οικονομικών και η Γενική Γραμματεία Εσόδων σε ότι αφορά τις εκπρόθεσμες δηλώσεις. Παρά τις εκκλήσεις των αρμοδίων φορέων και των φοροτεχνικών δεν πρόκειται να δώσουν καμία παράταση. Δυστυχώς τα τελευταία νέα που έρχονται από το υπουργείο είναι απογοητευτικά για όσους δεν υπέβαλλαν εγκαίρως τις δηλώσεις τους.

Σήμερα άνοιξε η εφαρμογή για την εκτύπωση του εκκαθαριστικού και αύριο Πέμπτη Θα ανοίξει το Taxisnet εκ νέου ώστε να υποβάλουν οι περίπου 80.000 φορολογούμενοι που δεν πρόλαβαν τις φορολογικές τους δηλώσεις.

Οι ανωτέρω έχασαν τις προθεσμίες και πλέον θα υποβάλουν εκπρόθεσμη δήλωση καταβάλλοντας και τα πρόστιμα που προβλέπει η νομοθεσία.

Επίσης άνοιξε η εφαρμογή για την εκτύπωση του εκκαθαριστικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δόθηκε εντολή στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να ανοίξει το συντομότερο δυνατόν η σχετική εφαρμογή για τις εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις και να επιβάλλονται όλα τα πρόστιμα στους φορολογουμένους που δεν ήταν συνεπείς.

Επίσης πριν από λίγο άνοιξε η εφαρμογή εκτύπωσης των εκκαθαριστικών για τον φόρο εισοδήματος η οποία είχε κλείσει και οι φορολογούμενοι που δεν είχαν εκτυπώσει το εκκαθαριστικό τους δεν μπορούσαν να το κάνουν.

Διαβάστε επίσης:

Φορολογικές δηλώσεις 2014: Βαριά πρόστιμα για όσους δεν πρόλαβαν!

Τι φόρους θα πληρώσουμε μέσα στους επόμενους έξι μήνες