ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Die Welt: «Οι ελληνικές μετοχές ξαναπέφτουν σε δυσμένεια»

Die Welt: «Οι ελληνικές μετοχές ξαναπέφτουν σε δυσμένεια»

Στην πτωτική πορεία των ελληνικών μετοχών αναφέρεται εκτενές δημοσίευμα της Welt. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου, ενώ ο ελληνικός μετοχικός δείκτης (ASE) συγκαταλεγόταν μέχρι πρότινος από τους επενδυτές σε αυτούς που σημείωναν τη δυναμικότερη εξέλιξη στην Ευρώπη, είναι στο μεταξύ ένας από τους πιο αδύναμους.

Όπως εκτιμά το δημοσίευμα, «πίσω από την υποχώρηση βρίσκεται κυρίως η κάμψη των τραπεζών. Η Τράπεζα Πειραιώς, η Eurobank Εργασίας και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος απώλεσαν από το Μάρτιο μέχρι την Τρίτη της τρέχουσας εβδομάδας η κάθε μία περισσότερο από 30% της αξίας τους. Οι αναλυτές της Bank of America υποβάθμισαν στις 5 Αυγούστου την αξιολόγησή τους για τις ελληνικές τράπεζες, λόγω αβεβαιότητας για την επίδοσή τους στα φετινά ευρωπαϊκά τεστ αντοχής».
Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες, στρεφόμενοι προφανώς σε μετοχές άλλων αναδυόμενων οικονομιών. Οι ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιβαρύνουν τις ελληνικές εταιρείες, παρατηρεί η Welt και σκιαγραφεί τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό δημοσιονομικό πεδίο. «Οι κίνδυνοι να εξελιχθούν τα πράγματα άσχημα στο εσωτερικό και το εξωτερικό είναι αρκετά σημαντικοί», εκτιμά ο Μάθιου Μπίσλεϊ, στέλεχος της επενδυτικής εταιρείας Henderson Global Investors Holdings. Όπως επισημαίνει ο ίδιος, όταν αγοράζει κανείς ελληνικές μετοχές, θέλει να είναι σίγουρος ότι θα αντλήσει κέρδη από τις ελληνικές εταιρείες.

ΠΗΓΗ DW

Διαβάστε επίσης

FrankfurterRundschau: Κίνδυνος από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα στην Ελλάδα