ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σπάνε «ταμεία» τα ληξιπρόθεσμα χρέη!

Σπάνε «ταμεία» τα ληξιπρόθεσμα χρέη!

Κραυγή αγωνίας από τον κόσμο, αδιαφορία από την κυβέρνηση - Ούτε με τις «απειλές» δεν μπορούν να συγκεντρώσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία


Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάνε τα ληξιπρόθεσμα χρέη των πολιτών προς το δημόσιο. Από την αρχή του έτους και κάθε μήνα στον λογαριασμό προστίθενται σχεδόν 1 δις. ευρώ, με τον ελληνικό λαό να δυσανασχετεί ότι δεν έχει να πληρώσει.

Το οικονομικό επιτελείο όπως φαίνεται, παρακολουθεί τις εξελίξεις μάλλον με απάθεια, εκτός κι αν έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά, προσδοκώντας ότι θα πέσουν στα χέρια των πολιτών, χρήματα από τον ..ουρανό! Παρά το γεγονός ότι οι φορολογούμενοι δεν έχουν να πληρώσουν ούτε τα ήδη βεβαιωθέντα χρέη, στο υπουργείο Οικονομικών ευελπιστούν ότι οι απειλές για κατασχέσεις θα φέρουν χρήματα στον κρατικό κορβανά.

Μόνο τον Αύγουστο τα νέα ληξιπρόθεσμα χρέη άγγιξαν τα 1,4 δις ευρώ ! Από την αρχή του έτους τα νέα ληξιπρόθεσμα ξεπερνούν τα 8,65 δις ευρώ, 3,5 φορές δηλαδή το ποσό που πρέπει να πληρώσουμε για τον ΕΝΦΙΑ. Μέσα σε αυτό τον φαύλο κύκλο η κυβέρνηση περιμένει να συγκεντρώσει «ζεστό» χρήμα από τον ΕΝΦΙΑ. Πλην όμως όπως εκτιμούν οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές ούτε αυτό πρόκειται να γίνει αφού τα χρήματα που ζητάει το κράτος δεν υπάρχουν και βασίζονται σε εισοδήματα άλλων εποχών.

Μαζί με τα παλιά ληξιπρόθεσμα χρέη, οι φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία 69,234 δις ευρώ, καθώς τα «παλαιά» αγγίζουν τα 60,6 δις ευρώ.

Το κακό με την ελληνική κυβέρνηση είναι ότι με αυτά τα χρέη προσπαθεί να κλείσει προϋπολογισμό για το 2015 ενώ υπόσχεται στους δανειστές ότι τα χρήματα θα εισπραχθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Διαβάστε επίσης:

«Στέγνωσαν» τον κόσμο με φόρους

ΕΝΦΙΑ: Κλείδωσαν οι 6 δόσεις παρά τη δυστοκία των φορολογουμένων

Δεν μπορεί να κυβερνηθεί έτσι ο τόπος