ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Σεισμοπαθείς και… ξεσπιτωμένοι πληρώνουν τον φόρο

ΕΝΦΙΑ: Σεισμοπαθείς και… ξεσπιτωμένοι πληρώνουν τον φόρο

Το σκληρό πρόσωπό της απέναντι στους πολίτες δείχνει για άλλη μία φορά η κυβέρνηση, καθώς με εντολή Σαμαρά, τόσο σεισμόπληκτοι, όσο και φορολογούμενοι που μένουν σε κοντέινερ καλούνται να πληρώνουν ΕΝΦΙΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του χάους που επικρατεί είναι οι κάτοικοι του χωριού Καυκανιά στην Ηλεία, που λόγω του φαινομένου των καθιζήσεων, αναγκάστηκα να ξεσπιτωθούν. Το θέμα είχε έρθει στο δημοσιότητα από το ilialiveτον Αύγουστο του 2014. Ωστόσο, παρά τις διαμαρτυρίες τους, το υπουργείο Οικονομικών δεν τους εξαιρεί από το χαράτσι και είναι αναγκασμένοι να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

Ο πρόεδρος της Κυακανιάς, Γιώργος Ρηγόπουλος, μιλώντας στο «Χωνί» χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι αυτές οι τρεις οικογένειες είναι αναγκασμένες να πληρώσουν τον φόρο. Όπως, λέει, μάλιστα, ο πρόεδρος της κοινότητας, παρά το γεγονός ότι το θέμα τους δημοσιοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα, ουδείς φρόντισε να τους εξαιρέσει. «Τους είπαν ότι πρέπει να πληρώσουν το φόρο τώρα και τους έδωσαν ελπίδες ότι θα απαλλαγούν από τον Οκτώβρη, οπότε και θα έρθουν οι νέες διορθώσεις.

Διαβάστε επίσης:

Αμφίπολη: «Ο τάφος είναι της Ολυμπιάδας και χορηγοί οι αδελφές του Μ. Αλεξάνδρου»