ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«H EKT αλλάζει τους κανονισμούς για την αγορά ελληνικού και κυπριακού χρέους»

«H EKT αλλάζει τους κανονισμούς για την αγορά ελληνικού και κυπριακού χρέους»

Τους κανονισμούς για την αγορά ελληνικού και κυπριακού χρέους αναμένεται να αλλάξει η ΕΚΤ, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ιστοσελίδα ενημέρωσης EUObserver.com, άρθρο της οποίας αφιερώνεται στην πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να προχωρήσει σε τροποποίηση των κανόνων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αγορά ABS (Asset-Backed Securities) με κακή αξιολόγηση που έχουν εκδοθεί από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες.

Το άρθρο υπογραμμίζει ότι κατά την αυριανή (2/10) του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα ενημερωθεί από τον κ. Ντράγκι για το πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιημένων δανείων και καλυμμένων ομολόγων.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, επικαλείται και αναφέρεται σε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες, βασιζόμενο σε σχετικό άρθρο των Financial Times, ωστόσο σχολιάζει πως η κίνηση αυτή μάλλον δε θα ικανοποιήσει τη Γερμανία.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γενς Βάιντμαν, έχει ήδη αντιταχθεί δημοσίως στα σχέδια της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος θα περάσει από τις ιδιωτικές τράπεζες στους φορολογούμενους…

Διαβάστε ακόμα:

Υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μετά τις δηλώσεις Ντράγκι

Bloomberg: Γιατί «ανεβαίνει» το Χρηματιστήριο της Αθήνας