ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πάρτε πίσω τις 100 δόσεις»

«Πάρτε πίσω τις 100 δόσεις»

Θέμα απόσυρσης των ρυθμίσεων για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία θέτει η τρόικα, «αδειάζοντας» για μια ακόμα φορά την ελληνική κυβέρνηση.

Η εφημερίδα «Αγορά» που κυκλοφορεί σήμερα για πρώτη φορά, αποκαλύπτει την απαίτηση-σοκ της τρόικας και το email-«φωτιά» που έστειλαν οι δανειστές στο υπουργείο Οικονομικών, αξιώνοντας να ανακληθεί η διάταξη που ψηφίσθηκε μόλις πριν από δυο εβδομάδες για τη ρύθμιση χρεών προς τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Όπως εκτιμούν οι δανειστές, το δημοσιονομικό κόστος είναι υψηλό και δεν μπορεί να καλυφτεί με άλλα μέτρα.

Η τρόικα υποστηρίζει ότι οι ρυθμίσεις θα επιφέρουν απώλειες εσόδων από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές ύψους 1 δισ. ευρώ το 2015. Έτσι το συνολικό δημοσιονομικό κενό εκτινάσσεται πάνω από τα 2,5 δισ. ευρώ.

Στην κυβέρνηση έχει σημάνει και συναγερμός ενώ κυβερνητικά στελέχη ξεκαθαρίζουν πως δεν πρόκειται η κυβέρνηση να πάρει πίσω τη ρύθμιση που έχει ήδη ψηφιστεί από τη Βουλή.

Το Newsbomb.grήρθε σε επικοινωνία με βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας πως «αν η κυβέρνηση πάρει πίσω τη ρύθμιση, θα πέσει σε μία ημέρα»!

Σχετικές ειδήσεις