ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΣΕΕ: Αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ

ΕΣΕΕ: Αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ

Αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του ΟΑΕΕ ζητεί η ΕΣΕΕ, με επιστολή της προς τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση.

«Οι μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες θεωρούμε την αδυναμία καταβολής εισφορών των συναδέλφων μας στον ΟΑΕΕ, όχι μόνο θέμα της δύσκολης καθημερινότητας κάθε εμπόρου και ελεύθερου επαγγελματία ξεχωριστά, αλλά μείζον θέμα ασφαλιστικού πολιτισμού και δικαιοσύνης», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

«Μας ανησυχεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι σ’ ένα σύνολο 774.000 ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ μόνο οι 170.000 δεν έχουν οφειλές και οι υπόλοιποι 604.000 διαχωρίζονται σε 379.000 ενεργούς οφειλέτες και σε περίπου 225.000 ανενεργούς. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι συνταξιούχοι του Ταμείου είναι 343.000 οι ασφαλιστική σχέση 2:1 (2 εργαζόμενοι προς 1 συνταξιούχο) είναι πλασματική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης.

Όπως είπε, η ΕΣΕΕ κατέθεσε προς τον υπουργό Εργασίας μία ρηξικέλευθη πρόταση, η οποία απαιτεί και μία γενναία πολιτική απόφαση, που θα προβλέπει αναδρομική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, με αντίστοιχη ανταπόδοση στον υπολογισμό των νέων συνταξιοδοτικών παροχών, αλλά χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα τους παλαιούς συνταξιούχους και ενεργοποιώντας τους ανασφάλιστους οφειλέτες του Ταμείου.

Σχετικές ειδήσεις