ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δυναμικό πλεονέκτημα στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας»

«Δυναμικό πλεονέκτημα στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας»

Μπορούμε να πούμε με σιγουριά, σήμερα, ότι η Ελλάδα αποκτά το πλεονέκτημα να εμφανίζεται δυναμικά στην Κίνα και στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης, στην εκδήλωση που διοργάνωσαν οι εταιρείες ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ ΛΙΛΛΥ και ΒΙΑΝΕΞ για την παράδοση της πρώτης παλέτας βανκομυκίνης στην Κίνα που διεξήχθη στην Αίγλη Ζάππειου.

Ο υφυπουργός ανέφερε στην ομιλία του ότι είναι σημαντικό φαρμακοβιομηχανίες κολοσσοί στην παγκόσμια αγορά να επιλέγουν την Ελλάδα για την παραγωγή προϊόντων προς εξαγωγή στις διεθνείς αγορές ενώ είναι επίσης σημαντικό ελληνικές βιομηχανίες πρότυπο, που έχουν συνδέσει την εξωστρέφεια με πρωτοπόρες διαδικασίες παραγωγής να κερδίζουν την εμπιστοσύνη στον παγκόσμιο ανταγωνισμό.

Το δημόσιο επιχειρεί να σταθεί αρωγός και συμπαραστάτης στις επιχειρηματικές πρωτοβουλίες αλλά όπως συμπλήρωσε "υπάρχει και αρκετός δρόμος ακόμη για να φτάσουμε στο στόχο μας. Και αυτή η πορεία μας προς το στόχο δεν μπορεί να αφεθεί στην τύχη και στις περιστάσεις".

Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι συνεχίζεται συστηματικά η υλοποίηση των 25 δράσεων του Οδικού Χάρτη για τη Διευκόλυνση του Εξωτερικού Εμπορίου και προχωράει η δημιουργία Ενιαίας Θυρίδας που θα επιφέρει μείωση του χρόνου για εξαγωγή κατά 50% και κόστους κατά 20% έως το 2015 ενώ διαμορφώνεται καθημερινά ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο για ανάληψη διεθνοποιημένης δράσης και διείσδυσης σε ξένες αγορές.

Το άνοιγμα των αγορών, όπως η αγορά της Κίνας, αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς στόχους της Ελλάδας τόσο στο τομέα των επενδύσεων όσο και στον τομέα των εξαγωγών και ήδη έχουμε τα πρώτα απτά θετικά αποτελέσματα όπως ότι στο 7μηνο του 2014 οι εισροές κεφαλαίων από ξένες επιχειρήσεις για άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ, τετραπλάσια από το 2013 (στοιχεία της ΤτΕ).

Σχετικές ειδήσεις