ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σήμερα η πρώτη δόση για τη ρύθμιση των οφειλών

Σήμερα η πρώτη δόση για τη ρύθμιση των οφειλών

Σήμερα (28/11/2014) συμπληρώνεται το τετραήμερο από την έναρξη λειτουργίας της εφαρμογής του Taxisnet για τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ως εκ τούτου οι πρώτοι 10.000 που έσπευσαν να υποβάλουν αίτηση, θα πρέπει να πληρώσουν στην τράπεζα την 1η δόση, προκειμένου να επικυρωθεί η αίτηση τους.

Για όσους δεν πληρώσουν, υπενθυμίζεται ότι η αίτηση τους θεωρείται ως μη γενόμενη και θα πρέπει να υποβάλουν νέα.

Απομένει να φανεί αν το ενδιαφέρον των οφειλετών είναι πραγματικό ή αν η τρόικα θα βρει το πάτημα που ψάχνει για να συνεχίσει να πιέζει προκειμένου να μπουν κι άλλοι περιορισμοί στη ρύθμιση.

Περίπου 31.000 φορολογούμενοι έχουν ως προχωρήσει μέχρι τώρα σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους προς την Εφορία με τη ρύθμιση των 72 ως 100 δόσεων.

Όπως αναφέρεται, υποβάλλονται στο TAXISnet περίπου 10.000 αιτήσεις ανά ημέρα.

H σχετική εφαρμογή τέθηκε σε λειτουργία το βράδυ της Δευτέρας (24/11/2014).

Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν πως το ενδιαφέρον για υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση θα παραμείνει μεγάλο. Δεδομένου δε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου 2015 μεσολαβούν σχεδόν 120 ημέρες, θεωρούν ως ρεαλιστικό στόχο το να υπαχθούν στη ρύθμιση 750.000 φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές (από συνολικά 3,7 εκατομμύρια οφειλετών).

Για να υποβάλει αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση ο φορολογούμενος πρέπει να εισέλθει με τους προσωπικούς του κωδικούς στον λογαριασμό του στο Τaxis, μέσω της ιστοσελίδας της ΓΓΠΣ (www.gsis.gr).

Σχετικές ειδήσεις