ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ταλαιπωρία στο Τaxisnet για τα ακίνητα των ανηλίκων τέκνων

Ταλαιπωρία στο Τaxisnet για τα ακίνητα των ανηλίκων τέκνων

Δικό τους ξεχωριστό κλειδάριθμο και κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet καλούνται να αποκτήσουν ανήλικοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα, προκειμένου να γίνουν οι διορθώσεις στο Ε9.

Σύμφωνα με τις επίσημες οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων Ε9, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εφόσον η δήλωση στοιχείων ακινήτων του ανήλικου τέκνου υποβάλλεται στο όνομά του από τους γονείς, πρέπει να γίνει με προσωπικούς κωδικούς του τέκνου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι τα ανήλικα τέκνα θα πρέπει να έχουν δικό τους κλειδάριθμο πρόσβασης στο taxisnnet για να γίνουν οι αναγκαίες διορθώσεις.

Πάντως, ατύπως μέχρι και τις 19 Δεκεμβρίου, η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις διορθώσεις στο Ε9, θα μορεί να γίνει και για τους ανηλίκους με τους κωδικούς των γονέων.

Ωστόσο, στη συνέχεια, θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να αποκτήσουν τα παιδιά τους κωδικούς, καθώς το σύστημα δεν θα αναγνωρίζει τους κωδικούς του υπόχρεου γονέα και δεν θα επιτρέπει την πρόσβαση στο Ε9 για διορθώσεις στα ακίνητα των τέκνων.

Υποχρέωση να αποκτήσουν δικούς τους κωδικούς έχουν και τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα (φοιτητές, στρατιώτες, άνεργοι) που διαθέτουν ακίνητη περιουσία.

Η υποβολή για την απόκτηση κωδικού γίνεται ηλεκτρονικά και στη συνέχεια θα πρέπει να επισκεφθούν την εφορία τους, για να παραλάβουν τον κλειδάριθμο με τον οποίο θα έχουν πρόσβαση σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxis.

Σχετικές ειδήσεις