ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι θα πληρώσουμε ως το τέλος της χρονιάς

Τι θα πληρώσουμε ως το τέλος της χρονιάς

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι φορολογούμενοι μέχρι το τέλος του 2014, καθώς θα κληθούν να περάσουν από το.... ταμείο για τέλη κυκλοφορίας και δόσεις για ΕΝΦΙΑ και ρύθμιση χρεών

Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το 2014, οι πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι…με φοροκαταιγίδα.

Συγκεκριμένα, τις εναπομείνασες 15 ημέρες μέχρι το 2015 οι πολίτες θα πρέπει να προσέλθουν στα γκισέ των Τραπεζών για να πληρώσουν την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Προθεσμία μέχρι την προσεχή Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου εξάλλου, έχουν όσοι επιθυμούν να κάνουν τροποποιημένες δηλώσεις Ε9 για να πληρώσουν μικρότερο ΕΝΦΙΑ.

Τα τέλη κυκλοφορίας είναι ακόμα μια οικονομική υποχρέωση για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων. Τελευταία προθεσμία εξόφλησης είναι η 31η Δεκεμβρίου, αλλιώς θα πρέπει να πληρώσουν το ποσό των τελών εις διπλούν. Οι Τράπεζες πάντως προσφέρουν τη δυνατότητα εξόφλησής τους με άτοκες δόσεις μέσω πιστωτικής κάρτας.

«Περάστε από το ταμείο» και για όσους εντάχθηκαν στη ρύθμιση χρεών, οι οποίοι θα πρέπει να καταβάλουν τη 2η δόση.

Κλείσιμο εκκρεμοτήτων

Ως το τέλος του έτους θα πρέπει να κάνουν διακοπή εργασιών οι επαγγελματίες που θέλουν να γλιτώσουν το τέλος επιτηδεύματος των 650 ευρώ του 2015.

Η ίδια προθεσμία ισχύει και όσους θελήσουν να καταθέσουν τις πινακίδες τους, ώστε να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις φορολογικές υποχρεώσεις των πολιτών για τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες του χρόνου, αναμένεται ότι θα μπουν στα ταμεία του κράτους σχεδόν 2,5 δις ευρώ

Σχετικές ειδήσεις