ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέρκελ: Καλύτερες οι προοπτικές της Ελλάδας

Μέρκελ: Καλύτερες οι προοπτικές της Ελλάδας

«Οι προοπτικές των πέντε χωρών της Ευρωζώνης που βρίσκονται σε κρίση, περιλαμβανομένης και της Ελλάδας, είναι πολύ καλύτερες απ' ό,τι πριν δύο χρόνια» τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ κατά τη συζήτηση για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος στο Γερμανικό Κοινοβούλιο.

Η γερμανίδα καγκελάριος πρόσθεσε ότι βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητά των πέντε αυτών χωρών, και τα ελλείμματα μειώνονται, αν και η ανεργία παραμένει ακόμη υψηλή.

Λίγες ώρες πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, η Γερμανική Βουλή εγκρίνει εντός της ημέρας την πρόταση που αποφασίστηκε στο Eurogroup για δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος.

To αίτημα για την έγκριση της δίμηνης επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος και για την επί της αρχής έγκριση προληπτικής οικονομικής βοήθειας, υπό τη μορφή προληπτικής πιστωτικής γραμμής με διευρυμένους όρους, ύψους έως 10,9 δισεκατομμυρίων ευρώ, με διάρκεια ως και 12 μήνες, υπεβλήθη από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο στις 15 Δεκεμβρίου.

Σχετικές ειδήσεις