ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bild: Συμφωνία για χρεοκοπία της Ελλάδας αν δεν τηρήσει τις συμφωνίες

Bild: Συμφωνία για χρεοκοπία της Ελλάδας αν δεν τηρήσει τις συμφωνίες

«Τι συμβαίνει σε μια χώρα που δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες και τις συμφωνίες;» είναι η ρητορική ερώτηση που θέτει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Βild.

Συνεχίζοντας στο ύφος των κινδυνολογικών δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών, η Bild αναφέρει ότι η Γερμανία είναι πρόθυμη να αφήσει την Αθήνα να αποχωρήσει από το ευρώ και να χρεοκοπήσει, αν η επόμενη κυβέρνηση δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Η εφημερίδα επικαλούμενη και το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, σημειώνει ότι το Βερολίνο θεωρεί αντιμετωπίσιμη μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

«Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ (CDU), και οι σημαντικότεροι υπουργοί της – Βόλφγκανγκ Σόιμπλε (CDU), Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ SPD) και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ SPD) έχουν συμφωνήσει μεταξύ τους σε αυτή τη γραμμή... Αυτό θα οδηγούσε την Ελλάδα κατευθείαν στη χρεοκοπία» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα, αναφέροντας ότι υπάρχει συμφωνία στον κυβερνητικό συνασπισμό Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών στο θέμα αυτό.

Σύμφωνα με τη Bild, το πιθανό κόστος για τη Γερμανία είναι τα 49,5 δισεκ. ευρώ που έχει συνεισφέρει από τα συνολικά 183,5 δισεκ. ευρώ του προγράμματος βοήθειας που έχει λάβει έως στιγμής η Αθήνα.

Η γερμανική κυβέρνηση επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη και δεν υπάρχουν σχέδια έκτακτης ανάγκης περί του αντιθέτου, αλλά η ευρωζώνη δεν μπορεί να εκβιάζεται και οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται, διεμήνυσε από την πλευρά του ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel.

Σχετικές ειδήσεις